Ο πλανήτης μας έχει βαρέσει το κουδούνι του κινδύνου πιο δυνατά από ποτέ. Με ποιον τρόπο θα μάθουμε περισσότερα για το περιβάλλον και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε; Παίζοντας! Ναι, παίζοντας!! Μπορούμε να κάνουμε επικούς, φανταστικούς περίπατους στην άγρια φύσησαφάρι στη σαβάνα και να έρθουμε σε επαφή με την παγκόσμια πανίδα, από το τραπέζι μας! Ορισμένα από τα αγαπημένα μας επιτραπέζια παιχνίδια θα φέρουν σε επαφή μικρούς και μεγάλους με άγνωστες πτυχές της μητέρας φύσης και θα μας ευαισθητοποιήσουν για ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά που βγαίνουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα… απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.



PARKS: Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών, που θα γνωρίσει στους παίκτες τα υπέροχα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο πεζοπόρων με μοναδικό στόχο να περπατήσουν τους φανταστικούς δρυμούς, να έρθουν σε επαφή με την παρθένα φύση, σε βουνά και θάλασσες και φυσικά να συναντήσουν μοναδικά είδη ζώων. Στόχος σας η συλλογή αναμνήσεων και η επαφή σας με είδη που βρίσκονται υπό προστασία σε αυτούς τους Εθνικούς Δρυμούς. Μερικά μόνο από τα είδη που θα κληθείτε να φωτογραφήσετε είναι η Ριγέ Κουκουβάγια, οι Θαλάσσιες Χελώνες του Κόλπου Biscayne της Florida, τα Άγρια Άλογα του Εθνικού Πάρκου Ρούσβελτ και οι Βίσωνες του Great Sand Dunes. Μοναδική εμπειρία!



Cascadia: Πρόσφατη εισαγωγή στο top 100 του BGG και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα games που έχουμε παίξει τελευταία, με υπέροχο θέμα και άκρως φυσιολατρικό artwork. Ταξιδέψτε στη Βορειοδυτική Αμερική, καθώς ανταγωνίζεστε για τη δημιουργία του πιο αρμονικού οικοσυστήματος. Στόχος σας να τοποθετήσετε ζώα από πέντε οικογένειες, στους βιότοπους που αισθάνονται πιο άνετα και να διατηρήσετε με απόλυτη αρμονία τη ζωή σε αυτούς τους μαγευτικούς τόπους του πλανήτη μας. Αλεπούδες, γεράκια, αρκούδες, σολομοί και τάρανδοι θα βρίσκονται σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας, διδάσκοντάς σας, τη σημασία της αρμονικής συμβίωσης. Αναμένουμε ενθουσιασμένοι και την ελληνική έκδοση από την Κάισσα, που θα βρίσκεται στα χέρια μας, μέσα στις επόμενες εβδομάδες!


Wild: Serengeti: Ένα new entry, που δείχνει την τάση και κατεύθυνση του χόμπυ μας προς το περιβαλλοντικό κομμάτι, που ολοένα και απασχολεί περισσότερο τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το Wild: Serengeti, μας μεταφέρει στις αχανείς πεδιάδες του Serengeti, της Τανζανίας, για ένα μοναδικό σαφάρι. Οι παίκτες θα βρεθούν στις μοναδικές εκτάσεις, των 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στην καρδιά της Αφρικής, βλέποντας από κοντά τη ζωντανή, άγρια φύση, αυτής της υπέροχης ηπείρου. Τα πολύχρωμα και τρισδιάστατα animeeple καθιστούν το παιχνίδι, εκτός από εντυπωσιακό στο μάτι, ιδανικό για γνωριμία με τα άγρια ζώα και για παίκτες μικρότερης ηλικίας. Αν μη τι άλλο, το game μας δείχνει όλη τη μεγαλοπρέπεια της Άγριας Ζωής και το πόσο μικροί είμαστε εμείς μπροστά της, έχοντας όμως ένα τεράστιο χρέος: να τη σεβόμαστε και να την προστατεύουμε!



Honey Buzz: Αν υπάρχει ένα ζώο στον πλανήτη που σχετίζεται άμεσα με την αρμονία του φυσικού περιβάλλοντος, αυτό δεν είναι άλλο από τη μέλισσα. Τα πολύτιμα αυτά έντομα συμμετέχουν ενεργά στον κύκλο της ζωής στους βιότοπους που ζουν, ενώ χρησιμοποιούν πάντα φυσικούς πόρους για να παράγουν το μέλι τους. Τα περισσότερα είδη φυτών δεν μπορούν να αναπαραχθούν δίχως της μέλισσες, τη σημαντικότητα των οποίων έρχεται να μας θυμίσει το υπέροχο παιχνίδι Honey Buzz! Σε αυτό το game, οι μέλισσες μόλις ανακάλυψαν την οικονομία, ξεκινώντας να εμπορεύονται στα άλλα είδη το μέλι τους, πάντα όμως φροντίζοντας να εναρμονίζουν τις δραστηριότητές τους με το περιβάλλον τους. Όπως και στην πραγματικότητα, οι παίκτες-μέλισσες πρέπει να οργανώσουν ιδανικά το «σπίτι» τους και να το κάνουν να ευημερεύσει, καθώς αν κάτι χαλάσει θα αποδειχθεί ζημιογόνο για όλη τη βιοκοινότητα!



Wingspan: Ένα παιχνίδι αυστηρά για φυσιοδίφες! Το Wingspan θα βάλει τους παίκτες στα παπούτσια υπερενθουσιωδών παρατηρητών πουλιών, με μοναδικό στόχο το να ανακαλύψουν τα σπανιότερα πτηνά και να τα καταγράψουν στην προσωπική τους ατζέντα. Το game θα σας φέρει σε επαφή με σπάνια και μοναδικά πτηνά του πλανήτη μας, ενώ θα σας βάλει άμεσα μέσα στο θέμα, τόσο με την εντυπωσιακή εικονογράφηση, όσο και με την υπέροχη παραγωγή των 3D αυγών και της ταΐστρας-dice tower (ω ναι!). Το Wingspan διαθέτει έναν εξαιρετικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για όλη την οικογένεια, που θα ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη φύση, ενώ θα σας κάνει να θέλετε να πάρετε τα… βουνά και στην πραγματικότητα! 



Endangered: Η άνοδος του ανθρώπου έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, την επιβίωση πολλών ειδών. Πλέον είναι στο χέρι όλων μας να αποτρέψουμε την καταστροφή. Κάπου εκεί έρχεται το Endangered, το οποίο θα ωθήσει τους παίκτες να συνεργαστούν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τις κυβερνήσεις, ώστε να παρθούν μετρά κατά της εξαφάνισης των ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το παιχνίδι μας θυμίζει ανά πάσα στιγμή, το που βρισκόμαστε και στην πραγματικότητα, δηλαδή στο «παρά 1» για τον πλανήτη μας, τα πάντα όμως βρίσκονται στα χέρια μας για να τα αντιστρέψουμε!

Renature: Για το τέλος αφήσαμε ένα πιο abstract παιχνίδι από τους εξαιρετικούς Michael Kiesling και Wolfgang Kramer, το οποίο όμως περνάει το απόλυτο περιβαλλοντικό μήνυμα: Βοηθήστε τη φύση να ανακάμψει και να ξανά αποκτήσει ό,τι είναι δικό της! Στόχος των παικτών δεν είναι άλλος από το να επαναφέρουν τη φύση στην αρχική της κατάσταση, πριν την ακραία παρέμβαση του ανθρώπου, φυτεύοντας δέντρα και δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για όλων των ειδών τα ζώα, στους βιότοπους τους. Ο τρόπος και η σειρά που θα τοποθετήσετε τα φυτά και τα ζώα σας είναι κρίσιμος, όπως ακριβώς και σε ένα φυσικό περιβάλλον, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη να μην σπάει ποτέ η φυσική αλυσίδα και να μην διαταράσσεται η ζωή των ειδών, καθώς αυτό θα προκαλέσει ντόμινο που θα πλήξει όλη τη ζωή του πλανήτη μας και φυσικά και εμάς τους ίδιους.